HTML

Csillagvadász

Segítség kezdő - haladó csillagászok részére

Friss topikok

Linkblog

2019.07.29. 10:43 VáriGábor

Sztekkeljünk!

   Csak egy hasznos kiegészítő tipp a Registax-hoz vagy bármelyik képfeldolgozó programhoz.
Néha próbából vagy akár véletlenül elállítjuk a beállításokat és ettől hihetetlenül belassulhat egy-egy program. Már nem is tudjuk, hogy mit és hol állítottunk és csak szenvedünk a programmal. Tetejében a programok megjegyzik az új beállításokat és újra indítás után is éppen olyan "belassultak" lesznek. 
Ezért célszerű még a munka elején, a program első használatakor, amikor még a "gyári" azaz a telepítéskor kapott beállítások vannak érvényben, 
megnyomni a PrtScr/SysRq gombot. 
Ez a gomb régen kinyomtatta a képernyő tartalmát, vagy 16 bites módú rendszer üzemet váltott. 
A windows-okban csak a vágólapra másolja a képernyő tartalmat. És minden windowsban van Paint, megnyitjuk és nyomunk egy "beillesztést". Ekkor a Paint-ben látszik az a képernyő amit a prtscr gomb megnyomásakor látszott és kimenthető valahová..akár jpg-ben is. Így ha eltekerjük a beállításokat bármikor "puskázhatunk" a kimentett képekről és visszaállíthatjuk a jó beállításokat.

65424731_2395133643871664_2281504864066338816_n.jpg

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://onlinehelp.blog.hu/api/trackback/id/tr514984848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása